12.16.2017

Nohut Dürüm De Nedir?

Dürümcü Habeş Gaziantep


dürümcü habeş

 Geldiğimden beri en çok muhabbetini yaptığımız şeydi nohut dürüm. Hiç kimse daha önce yememişti ama herkes isyandaydı ve  yenecek bunca kebap ve baklava varken bizim ne işimiz var  nohut dürümcüde diye ayak sürüyordu :)))


nohut dürüm

 Tabi ki benden kaçmaz. Sürükleye sürükleye, hatta nasıl ve ne zaman olduğunu bile anlamadan onlar, dürümcünün önündeydik :))

 Gaziantep' te mekanlara öyle her istediğiniz zaman, elinizi kolunuzu sallaya sallaya gidip bir şey yiyemezsiniz. Her mekanın kendine özgü belirli bir saati var, bu saatten önce de giderseniz aç kalırsınız, sonra da :)))



sokak lezzetleri

 Mesela beyran, ciğer, katmer ve nohut dürüm bunlar hep öğlene kadar, hadi taş çatlasın 14:00 - 15:00 e kadar bulup yiyebileceğiniz lezzetler...

 Dürümcü Habeş çift vardiya yapıyor mesela. Sabah dükkanı açıp saat 14:00 civarına kadar tüm dürümleri bitiriyor. Sonra akşam saatlerinde tekrar başlayıp, sabaha karşı 03:00 sularına kadar bir kez daha dürümlüyor herkesi :) 


gaziantepte ne yenir
  
 Haşlanmış nohutun, ( tabi ki acı :) ) kalın yufkaya sarılarak dürüm yapılmış hali aslında. Hatta bana okul yıllarında yediğimiz ekmek ya da sandviç arası patates kızartmasını da hatırlattı. Ne yıllardı ya :)) Bir de çikolatalı tost vardı, efsane :)) 


nohut yemekleri

 Nohut dürümün dışında, burada da patates kızartması var dürüm arası ya da sandviç arası yapabileceğiniz, onun dışında da karışık kızartma, kavurma, pirinç pilavı, ökçe, tavuk sote ve firik pilavı var...

 Siz de benim gibi hemen ökçeyi merak ettiniz, kesin :) Ökçenin tadı bizim kabaktan yaptığımız mücvere benziyor aslında. İçinde maydanoz, yeşil soğan, sarımsak, yumurta, un, kimyon, tuz, karabiber ve tabi ki de acı pul biber var :)) Ben çok ama çok beğendim kendisini...


dürümcü memik usta

 Tam bir sokak lezzetleri kıvamında olan bu nohut dürümcüleri çok sevdim. Sokakta başka işletmeler de var. Hatta Dürümcü Habeş, velev ki gittiniz ve kapanmış, hemen yanında ki Dürümcü Memik Usta SİZİ BEKLER...

 Bir sonraki yazım sürekli İmam Çağdaş ile kıyaslanan Çulcuoğlu Et Lokantası olacak. O zamana değin, 

 Sevgiyle Kalın...








Dürümcü Habeş Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato


Bu içerik Sevil Ekşioğlu Yüksel tarafından oluşturulmuştur.İçeriğin izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur.

Yorum Gönder

Fikirlerinizi Lütfen Benimle Paylaşın

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Aramak istediğiniz kelimeyi yazın ve Enter'a basın :)